lördag 2 april 2011

Såg att några hade problem med vad dom skulle göra så har lagt upp några feta bilder så ni ser vad man ska göra så ni får lite lätt uppfattning.
Ställ gärna frågor i kommentarerna 

16 kommentarer:

 1. Hmm.. trodde jag redan kommenterat här. Aja får fråga igen.
  Är det bara de med backtrack som måste göra det här eller måste vi som kör Ubuntu också?

  SvaraRadera
 2. Bilderna är till för dom på backtrack inte för dom på ubuntu :)

  SvaraRadera
 3. Är detta bara för trådlös anslutning eller funkar det med tråd? Själv kör jag med tråd och jag har gjort såsom bilderna visar men när jag går till nätverkshanteraren så har den inte hittat något.

  Tacksam för svar :)

  SvaraRadera
 4. Fungerar med tråd med.
  "ifconfig eth0 up" för att sätta upp trådporten
  sen "dhclient eth0" så borde allt fungera

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Jag kör OS X och har installerat BackTrack via Parallels Desktop, så det körs alltså virtuellt i OS X. Så här ser det ut när jag försöker koppla upp mot trådlöst nätverk: http://i55.tinypic.com/302s0m8.jpg

  Tror du detta har något att göra med att jag kör OS X samtidigt och att OS X redan använder nätverkskortet och att BackTrack därför inte hittar någonting.

  Jag tänkte köra BackTrack parallellt eftersom det är bekvämare för mig att kunna göra saker i OS X samtidigt. Är det nödvändigt att BackTrack hittar det trådlösa nätverkskortet så det kan hitta nätverk för framtida haxx, eller går det att köra som jag gör nu? Har ju alltså internet via både BackTrack och OS X, men hittar bara nätverk via OS X.

  SvaraRadera
 7. det går bra med både trådat och trådlöst.
  När du kör virtuellt så måste du se till att det virtuella har kontakt med det "riktiga"

  SvaraRadera
 8. Vad menar du med kontakt med det riktiga? Räcker det att nätverkskortet bara kan användas av OS X eller måste BackTrack kunna använda det också för att knäcka trådlösa nät t ex?

  Du kan se i bilder hur det ser ut för mig i BackTrack: http://i55.tinypic.com/302s0m8.jpg

  SvaraRadera
 9. du kan ju inte knäcka ett krypterat nätverk utan verktygen som nu finns i backtrack :P
  och det står ju på bilden du länkar att den inte hittar ditt trådlösa kort, så antingen googlar du efter svar eller letar reda på det själv då jag inte är van vid macs/apples os tyvärr.

  vilket program kör du det virtuella i?

  SvaraRadera
 10. Okej, ska kika vidare på det isf!
  Kör BackTrack i Parallels Desktop 6.0.11994

  SvaraRadera
 11. Läste i deras wiki att alla nätverkskort i virtuella miljöer inte kunde användas. Däremot om man hade ett USB-nätverkskort så skulle det funka. Har tyvärr inget sånt, så antar att jag får installera en ren kopia av BackTrack och köra det från scratch.

  SvaraRadera
 12. När jag öppnar backpack så ser det inte alls ut sådär. Det är bara två stora rutor, en grå och en svart med lite text i och längst ner i den svarta står det "(initramfs)" och varje gång jag hoppar ner en rad står det så. Jag har inte en rad där nere där jag kan gå in på firefox, all applications, etc. För att gå bort från det måste jag trycka på ctrl+alt+delete, och sedan f2. Eller dra ut usb-minnet. Vet du vad jag har gjort för fel? Och hur jag kan få sådär som du har? Tack!

  SvaraRadera
 13. Snälla skulle du kunna hjälpa mig? Jag förstår att jag är irriterande som kan så lite och ställer så många frågor, men jag vill verkligen lära mig.

  SvaraRadera
 14. madaasblom@
  Läs hur du gör innan du går på något du inte kan. annars googlar du svaren.
  Jag kan hjälpa dig så gott som jag kan :)

  SvaraRadera
 15. Bra beskrivning, enkla bilder. Du skulle kunna (om det går att redigera inlägg) gå in lite mer på vad just wlan0 är i detta inlägg.
  Till exempel att det är namnet på ens trådlösa interface.
  Också även ta upp att olika nätverkskort har olika interfaces.
  till exempel ath0, wlan0, eth0 (som oftast är wired).
  Kan vara väldigt viktigt för totala nybörjare. Speciellt de som inte fått backtrack att fungera med sitt trådlösa nätverkskort. och därmed av kommandot /etc/init.d/networking start
  drar igång eth0 och inte wlan0.

  Hoppas du inte har problem med att jag ger kritik isf be mig hålla käften! ^^,

  SvaraRadera